Öğrenciler İçin En Uygun Ev Nasıl Bulunur?

Öğrenciler için en uygun ev nasıl bulunur merak ediyorsanız içeriğimize göz atabilirsiniz.

Öğrenciye Uygun Kiralık Ev bulmak İçin Öneriler

Farklı bir şehre gelmiş, yurt bulamamış ya da aile evinden uzak bir yaşam sürdürmek isteyen üniversite öğrencilerinin tercihi kendilerine ait bir evde özgürce yaşamak oluyor. Öğrencilere uygun kiralık daire bulma sürecinde çoğunlukla zorluk çektiklerini dile getiriyorlar. EmlakJet ailesi olarak öğrenciye uygun kiralık ev nasıl bulunur adlı yazımızı sizler için derledik.

Üniversite Çevresindeki Kiralık Daireler

İstanbul , Ankara , İzmir gibi büyük şehirlerde bulunan devlet ve özel üniversiteler sayıları gittikçe artıyor. Üniversite çevresinde kiralık daire ler de bu sayede oldukça değerleniyor. Okulların bulundukları konum ve çevresinde ulaşımın daha fazla olması ya da talebin yükselmesi ile birlikte ise kira fiyatlarının ortalamanın çok daha üzerinde olduğu görülüyor. Okula yürüme mesafesindeki evler size zaman kazandırmasına rağmen fiyatları bütçenizi sarsabilir. Ulaşım ücretini ve zamanı hesaplayarak, okul çevresindeki ilçeler dışında bir yerden daha uygun fiyatlı kiralık daire bulabilirsiniz. Şehir merkezine uzak olduğu noktalarda ise, ulaşımı araştırarak ev bulmanız sizin ve zamanınız için oldukça önemli. Metro, tren gibi trafiğe kalmadan ulaşım sağlayabileceğiniz toplu taşımalar hem derslerinize hem de sosyal hayatınıza geç kalmadan yaşamanız için oldukça avantaj sağlayacaktır. EmlakJet'in ev arayışında öğrencilere de büyük kolaylık sağlayacak Yakınında Ara ve Haritada Ara özelliklerini kullanarak, dilediğiniz lokasyonda ev bulabilir ya da yakınınızdaki ev fırsatlarına kolayca ulaşabilirsiniz.

eşyalı kiralık daire Avantajları

Öğrenciler için okul çevresinde bulunan evlerin bir diğer avantajı ise, eşyalı olarak kiralanabiliyor olmaları. Öğrenciye eşyalı kiralık daireler daha konforlu, uygun fiyatlı ve sadece kişisel eşyalarınızı alıp girebileceğiniz bir imkan sunuyor. Eğer eşya almak istemiyorsanız ve ne kadar süre evde kalacağınız belli değil ise bu tarz evleri düşünebilirsiniz. Yalnız evi kiralamadan önce eşyaların ne kadar kullanışlı ve temiz olduğuna dikkat etmenizde fayda var. EmlakJet'in ilan portföyüne uygun olarak eklenmiş detaylı fotoğraflar sayesinde eşyalı kiralık ev tercihi yaparken evde bulunan tüm eşyalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Öğrenciye uygun kiralık daire bulurken dikkat etmeniz gerekenler

Çoğu zaman öğrenciye kiralanan evler, aileye kiralanan evlerden daha pahalı olabiliyor. Kira, ulaşım, yakıt, faturalar ve gıda masraflarını da bir araya getirdiğimizde masraf çok artıyor. Tek kişi kalacaksanız 1+1 stüdyo dairelere bakabilir ya da ev arkadaşı bularak 2+1, 3+1 evleri kiralayarak, kirayı ve faturaları paylaşabilirsiniz. Kiranın daha uygun fiyatlara gelebilmesi için pazarlık yapmayı unutmayın. Ayrıca sözleşme imzalarken maddeleri ve evin durumunu, tadilatını ve sigortalarının olup olmadığını kontrol edin. Öğrenciye kiralık daire tercihinizi yapmadan önce EmlakJet'in geniş ilan seçeneklerini detaylıca inceleyebilir ve tam istediğiniz gibi bir eve kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

0 Takipçi