Yemek Masası Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Salonların genellikle iki bölümü bulunur. Bunlar oturma alanı ve yemek alanı şeklindedir. Yemek alanının başrolü de yemek masasıdır. Yemek alanları için hangi masanın doğru seçim olacağı konusunda dikkat edilmesi gereken bazı kriterler mevcuttur. Yazımızda yemek masası ölçüleri yemek masası seçimi hakkında detayları bulabilirsiniz.

Stil ve Tasarım Özellikleri

Eviniz, kendi kişisel zevkinizin doğrudan bir yansımasıdır ve yemek odası masaları uyumlu bir tema oluşturmanıza yardımcı olabilir. İster modern ve şık ister klasik ve geleneksel olsun, tercih ettiğiniz masaların stili zevkinize göre farklılık gösterebilir. Malzeme, şekil veya renk, belirli bir stil yaratmak için bir araya gelen şeylerden sadece birkaçıdır. Yemek masası seçerken odadaki diğer mobilyalara göre farklı tasarım kombinleri oluşturmak mümkündür.

Boyut Özellikleri

Büyük bir aileniz varsa ya da kalabalık misafir ağırlamayı seviyorsanız büyük bir yemek masası tercih etmeniz doğru bir karar olacaktır. Geniş yemek masaları alan olduğu takdirde rahat ve konforlu bir kullanım sunmaktadır. Bu nedenle masa alırken kaç kişilik olduğuna en geniş haliyle ve kapalı haliyle bakmak önemli olacaktır. Yemek masası ölçüleri dediğimizde 6 kişilik yemek masası, 8 kişilik yemek masası, 12 kişilik yemek masası şeklinde kişi sayısına göre boyutlar da değişiklik göstermektedir. Öte yandan masayı koyacağınız alanla boyut özelliklerinin uyumlu olmasına da özen göstermelisiniz.

Şekil ve Model Seçenekleri

Yemek masası modelleri dediğimizde; yuvarlak, kare veya dikdörtgen şekillerde olabilmektedir. Şekil genellikle masanızın nasıl göründüğünü belirleyebilir, ancak yemek odanıza ne kadar iyi uyacağı konusunda da rol oynar. Yuvarlak masalar daha küçük alanlar ve samimi sohbetler için harikayken, kare masa genellikle mutfaklar için tercih edilir. Dikdörtgen masalar daha kalabalık kişinin kullanımı için uygun olduğundan dolayı yemek odası için ideal seçimler olmaktadır.

Malzeme Özellikleri

Yemek masası çeşitleri estetik ve sağlamlık açısından önemlidir. Çoğu yemek masası ahşaptan yapılmıştır, ancak bazılarında taş, mermer veya metal malzemeler kullanılmaktadır. Cam tablalı yemek masaları da modern bir görünüme sahiptir. Yemek masası malzeme seçimi yapılırken; dayanıklılık, temizlik, bakım ve görünüm faktörleri dikkate alınmalıdır.

Sandalyeler ve Masa Uyumu

Halihazırda bir yemek odası sandalye takımınız varsa, buna uygun yeni bir masa seçmek isteyebilirsiniz. Yemek dekorunda bir diğer trend ise yemek odası sandalyelerinizle tezat oluşturan bir masa seçmektir. Bu, odaya cesur, dramatik bir bileşen eklemede etkilidir. Öte yandan masa ve sandalyeler birlikte alınacaksa uyumlu bir ikili oluşturmak görünüm açısından önemli olacaktır.

Fonksiyonel Olması

Bazı insanlar için yemek odası birden fazla amaca hizmet eder. Masayı çalışma masası, yemek masası, hobi alanı, ödev vb. pek çok amaç için kullanmak mümkündür. Bu nedenle yemek masalarının fonksiyonel olması oldukça önemlidir. Fonksiyonel olması açılır kapanır olması, akıllı masa seçenekleri de yemek masalarına işlevsellik katması açısından önemlidir.

Çok Yönlü Olması

Yemek masası odanın odak noktası olduğundan, değişen odanın tarzına uyum sağlayacak cinsten olması önemlidir. Odadaki küçük parçalar değişse de yemek masasını sürekli değiştirmek mümkün olmayabilir. Yemek masasının koltuk, sandalye, halı, tv ünitesi vb. parçalarla uyum içinde olması önemlidir.