Marmaray yıl sonuna dek Yüksek Hızlı Tren’e bağlanıyor

Ankara ve İstanbul arasında yolculuğu 3 saat 45 dakikadan 1 saat 10 dakikaya indiren Yüksek Hızlı Tren’in Pendik’teki garına ulaşım, Marmaray’ın Halkalı’dan Gebze’ye kadar uzatılmasıyla rahatlayacak. Gebze’den Marmaray’a binen hızlı tren yolcuları, Ankara’dan Halkalı’ya kadar rahatça ulaşacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, hattın yıl sonuna kadar yolcu taşımaya başlayacağı müjdesini verdi

Ankara ve İstanbul arasında yolculuğu 3 saat 45 dakikadan 1 saat 10 dakikaya indiren Yüksek Hızlı Tren büyük kolaylık sağlasa da, İstanbul’daki garın Pendik ’te olması ulaşımı zorlaştırıyordu. Konuyla ilgili çalışmanın müjdesini, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan verdi. Marmaray projesinin Halkalı’ya ve Gebze ’ye kadar uzatılması için çalışmaların sürdüğü bilgisini veren Arslan, son 1 yıl içinde süreçte ciddi bir hızlanmanın söz konusu olduğunu dile getirdi. Arslan, Marmaray’ın uzatılması çalışmaları kapsamında Ağustos ayında altyapı inşaatının, Eylül ayı içerisinde ise sinyalizasyonun bitirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Sene sonunda hizmete girecek

Banliyö hatlarının Gebze’den Halkalı’ya kadar uzatılmasıyla Marmaray araçlarıyla bu 2 nokta arasında kesintisiz bir yolculuk yapmak mümkün olacak. Gebze’den Marmaray’a binen Yüksek Hızlı Tren yolcuları, Ankara’dan Halkalı’ya kadar konforlu bir şekilde ulaşım sağlamış olacak. Arkeolojik kazılar, sözleşmeye dahil ilave işler ve güzergah üzerindeki mülklerin sahipleriyle devam eden hukuki sürecin çalışmaları yavaşlattığını söyleyen Arslan, hattın sene sonu itibariyle yolcu taşımaya başlayabileceğini kaydetti.

Türkiye’nin pek çok iline hızlı raylı sistemler geliyor

Arslan, Yüksek Hızlı Tren ve hızlı tren projelerinin Türkiye’nin doğu-batı ve kuzey-güney akslarında uzadığını dile getirdi. Antalya- Konya -Aksaray-Nevşehir-Kayseri güzergahının Antalya’yı İç Anadolu’ya bağlayacağını aktaran Arslan, Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray- Ulukışla-Adana-Mersin güzergahıyla tüm bu bölgelerden Mersin ve İskenderun limanlarına ulaşımın rahatlayacağını açıkladı. Ankara-Mersin güzergahı içinde Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray-Uluşehir projesinin bulunduğunu belirten Arslan, Ulukışla-Niğde hattıyla birlikte Niğde’nin de hızlı tren hattına bağlanacağını söyledi.

Emlakjet Haber