Akdeniz’e Açılan Liman Şehri Mersin

Türkiye'nin Akdeniz kıyısındaki en büyük liman kenti olan Mersin her mevsim tatil yapmak isteyenler için uygun fırsatlar sunuyor.

Palmiye ağaçları ile çevrili kıyı şeridi boyunca, modern otelleri, tarihi kalıntıları, doğal güzellikleri ve masmavi denizi ile Mersin son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin arttığı bir tatil merkezi konumunda yer alıyor. Eski bir şehrin üzerine kurulu olan kentte, içinde kemerli galeriler, su sarnıçları, depolar ve diğer yapı kalıntıları bulunan Silifke Kalesi, Hıristiyanlarca kutsal sayılan Aya Thekla ve Roma döneminden kalma beş sütunu ayakta duran Jupiter (Zeus ) Tapınağı, kıyıdan 200 metre açıkta küçük bir adacık üzerinde yer alan sekiz kuleli ve 192 metre uzunluğunda olan Kızkalesi ve Cennet obruğu içindeki yeraltı deresinin denize ulaştığı yerdeki tatlı su kaynağından yararlanılarak burada yaptırılan hamamın yıkanma bölümünün tabanında Üç Güzeller tasviri turistler tarafından ilgi görüyor. 452 basamaklı antik bir merdivenle inilen Cennet Obruğu, derinliği 128 metre olan Cehennem Obruğu ve astım hastalıklarına iyi geldiği söylenen 50 metre derinliğindeki Astım Mağarası,  ise şehirdeki doğal güzelliklerin en iyi örnekleridir. Doğal güzellikleri, gelişen turizm aktiviteleri, yeni keşfedilen antik kentleri ve ekonomik bir tatil seçeneği sunmasıyla birlikte bir çekim merkezi haline gelen Mersin'de, kiralık ve satılık mobilyalı veya mobilyasız dairelerin yanı sıra merkezde uygun fiyatlarda kiralık ve satılık apartman daireleri, müstakil evler, villalar ve devremülkler de bulunuyor. Her bütçeye hitap eden otel, apart, tatil köyü ve pansiyonların yer aldığı Mersin'de tercih edilen oteller arasında Famira Otel, Othello Otel, Delfin Otel, Mersin HiltonSA Otel, Enerji Otel, Altınorfoz Otel, Yapraklı Ünlü Apart Otel, Korykos Otel yer alıyor.

EmlakJet Haber

Türkiye\'nin Akdeniz kıyısındaki en büyük liman kenti olan Mersin her mevsim tatil yapmak isteyenler için uygun fırsatlar sunuyor.

Akdeniz’e Açılan Liman Şehri Mersin

İçinde kemerli galeriler, su sarnıçları, depolar ve diğer yapı kalıntıları bulunan Silifke Kalesi

Akdeniz’e Açılan Liman Şehri Mersin_1

Roma döneminden kalma beş sütunu ayakta duran Jupiter (Zeus ) Tapınağı

Akdeniz’e Açılan Liman Şehri Mersin_2

kıyıdan 200 metre açıkta küçük bir adacık üzerinde yer alan sekiz kuleli ve 192 metre uzunluğunda olan Kızkalesi

Akdeniz’e Açılan Liman Şehri Mersin_3

Cennet obruğu içindeki yeraltı deresinin denize ulaştığı yerdeki tatlı su kaynağından yararlanılarak burada yaptırılan hamamın yıkanma bölümünün tabanında Üç Güzeller tasviri

Akdeniz’e Açılan Liman Şehri Mersin_4

452 basamaklı antik bir merdivenle inilen Cennet Obruğu

Akdeniz’e Açılan Liman Şehri Mersin_5

astım hastalıklarına iyi geldiği söylenen 50 metre derinliğindeki Astım Mağarası

Akdeniz’e Açılan Liman Şehri Mersin_6

Her bütçeye hitap eden otel, apart, tatil köyü ve pansiyonların yer aldığı Mersin\'de tercih edilen oteller arasında Famira Otel, Othello Otel, Delfin Otel, Mersin HiltonSA Otel, Enerji Otel, Altınorfoz Otel, Yapraklı Ünlü Apart Otel, Korykos Otel yer alıyor.

Akdeniz’e Açılan Liman Şehri Mersin_7

Palmiye ağaçları ile çevrili kıyı şeridi boyunca, modern otelleri, tarihi kalıntıları, doğal güzellikleri ve masmavi denizi ile Mersin son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin arttığı bir tatil merkezi konumunda yer alıyor.

Akdeniz’e Açılan Liman Şehri Mersin_8

Doğal güzellikleri, gelişen turizm aktiviteleri, yeni keşfedilen antik kentleri ve ekonomik bir tatil seçeneği sunmasıyla birlikte bir çekim merkezi haline gelen Mersin\'de, kiralık ve satılık mobilyalı veya mobilyasız dairelerin yanı sıra merkezde uygun fiyatlarda kiralık ve satılık apartman daireleri, müstakil evler, villalar ve devremülkler de bulunuyor.

Akdeniz’e Açılan Liman Şehri Mersin_9

Mersin Ulaşım Krokisi

Akdeniz’e Açılan Liman Şehri Mersin_10