Google Maps'ten adres silmek çok kolay

Kullanıcılarının hayatına pek çok kolaylık getiren Google Maps ‘in harita servisleri özellikle de adres tarifi gibi özellikleriyle sevilirken, herkesin verilere tek bir tıkla ulaşabiliyor ve istediği kişinin yaşadığı yeri birkaç tıkla tespit edebiliyor olması da, bazı kişiler tarafından dezavantaj olarak nitelendirilmekte.

Google ise, sokak görüntüsü servisinde insanların özel hayatını ilgilendiren görüntüleri barındırmalarına rağmen, kişilerin istediği takdirde bunları genel görüntülemeye kapama hakkına sahip olduklarını; bu sebeple uygunsuz ve hassas görsellerin kaldırılması için herkesin kolayca ulaşabileceği araçlar sunduklarını söylüyor.

Google Maps’in şeffaflığından rahatsız olanların, yaşadıkları evi internet üzerinden silmek için ise, sanıldığının aksine Google ile yazışmalar yapmak ya da formlar doldurmak gerekmiyor. Adres silmek için uygulanması gereken işlem son derece basit. İşlem için; silmek istenen adresi girerek, sayfanın sağ tarafındaki insan ikonunu buzlanmasını istediğiniz noktaya çekilmesi gerekiyor. Noktanın tespit edilmesinden sonra yine sağ alt köşedeki  “Report a problem” (Sorun bildir) tuşuna basılması ve çıkan sayfada hangi görselin buzlanmasının istendiğini belirtmek yetiyor.

Emlak Jet Haber

0 Takipçi