Hızlı tren ile kiralıklar uçtu

Test sürüşlerinin sürdüğü Ankara - İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın, daha önce yaşadığı ertelemelerin de sonrasında, 5 Temmuz 2014 tarihinde hizmete açılması bekleniyor.

5 Temmuz tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılması beklenen, Ankara – İstanbul arası yolculuğu 3 saate indirecek Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın, daha önce de Mayıs ve Haziran aylarında açılacağı belirtilmiş, ancak yaşanan hırsızlık olayları gerekçesi ile açılışı ertelenmişti.

Hattın 5 Temmuz'da hizmete açılacağının açıklanmasının ardından, gözler Hızlı Tren Hattı'nın İstanbul'daki durağı Pendik'e çevrildi. Hızlı tren projesinin hayata geçmesiyle, konut fiyatlarında bir süredir artış gözlemlenen Pendik'te son dönemdeki artışların da hızlı seyrettiği görülüyor.

emlakjet.com'un araştırmalarına göre , Pendik'te konut fiyatları son bir yıl içerisinde % 25.7 oranında arttı. Konut fiyatlarının yanı sıra, Pendik'teki kiralıklarda da büyük bir sıçrama görülüyor. Kiralıklardaki artış bir yıl içerisinde %47'yi bulup, satılıklardaki artışı solladı.

Emlak Jet Haber