İmar barışı başvuruları 24 Haziran’dan önce başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı başvurularının alımına 24 Haziran’dan önce başlamak için çalışmalarına hız verdi. Uzatılma ihtimali de olsa da, son başvuru günü 31 Aralık 2018. Bakanlık en kısa zamanda internet sitesi üzerinden bir soru baremi açacak; çalışmalara vatandaşlardan gelen sorulara göre yön verecek

Meclis’ten geçen imar barışı düzenlemesi için başvuruların alımına, 24 Haziran’dan önce başlanacak. Başvurular için son gün 31 Aralık 2018 olarak belirlense de, uzatılma ihtimali mevcut. Habertürk Gazetesi’nde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 24 Haziran öncesinde başvuru alımına başlamak için çalışmalara hız vermiş durumda. Ayrıca Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre bu süreçte Bakanlığın internet sitesinde bir soru baremi açılacak. Çalışmalara, imar barışı ile ilgili gelen sorularına göre yön verilecek.

‘Barış için bir kısım alan terk edilebilir’

İmar barışı nın kamu açısından istimlaka engel olmadığını vurgulayan yetkililer, “İmar planına göre, örneğin bir yolun içinde kalmış alandaki yapılar zaten kullanılamayacak, bu alanları terk etmeleri gerekecek. Bir ada içinde, adanın bir kısmı sosyal donatı alanı içine giriyor diyelim. Sosyal donatı alanı olan kısmını terk etmek suretiyle bundan faydalanabilecekler” diye konuştu.

0 Takipçi