İzmir'de Değişim Rüzgarı Sürüyor

İzmir'deki "Manhattan" projesi ile ilgili hukuki sorunların çözülmesi yatırımcıları hareketlendirirken İzmir'den gelen yeni yatırım haberleri hız kesmiyor.

İzmir'in Bayraklı bölgesinde projelendirilen "Manhattan" projesi il ilgili hukuki sorunların giderilmesi yerli ve yabancı yatırımcının iştahını kabarttı. Bayraklı bölgesinin yanı sıra İzmir'den yeni yatırım haberleri gelmeye ise devam edilyor. İşte İzmir'i değişim rüzgarına sokan yeni yatırımlar...

Türkiye'nin En Büyük Liman Bölgesi Yapılıyo

r

Daha önce özelleştirme sürecine giren ancak başarılı bir sonuç alınamayan Alsancak Limanı'na devlet el atıyor. Ulaştırma Bakanlığı liman ile ilgili 410 milyon lira değerinde yatırım gerçekleştirecek. Limanın kruvaziyer yolcu bölümü ise yap-işlet-devret modeli ile ihaleye sunulacak. Gerçekleşecek olan yatırımlarla birlikte liman kapasitesi yaklaşık olarak 2 katına çıkarılacak. Ayrıca 15 yıldır gündemde olan Çandarlı Limanı'da nihayet hayata geçiriliyor. Tamamlandığında dünyanın en büyük limanlarından biri, Alsancak Limanı'nın ise 6 katı büyüklüğünde olacak olan Çandarlı Limanı'nın ihale süreci tamamlandı.

Yabancı Yatırımcı Akın Ediyor

Daha önce Ege Bölgesi'nde Manisa'ya ilgi duyan yabancı sermayeli yatırımcılar artık İzmir'e yöneliyor. Son dönemde Hindistan'dan Tafe ve çikolata üreticisi Ferroro İzmir'e orta ölçekli yatırımlar gerçekleştirdi. Ege Serbest Bölgesi'inde ise yabancı yatırımcı sayısı 70'e ulaşırken, bu firmalar bölgede yaklaşık olarak 450 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi.

İzmir-İstanbul Otoyol İnşaatına Başlanıyor

İzmir ve İstanbul arasındaki mesafeyi 3.5 saate idirecek olan otoyol projesinde yakın bir zamanda başlanıyor. 6.5 milyar dolara mal olacak olan proje tamamlandığında, iki kent arasındaki ticari ilişkiler daha da yakınlaşmış olacak.

İzmir "Manhattan"ına Kavuşuyor

Yıllardır çıkmaza giren "Manhattan" projesine nihayet başlanıyor. Hukuki sorunların giderilmesinin ardından yatırımcılar planlamaya başlamış durumdalar. Proenin tamamlanmasıyla ilk etapta 20 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak.

Rüzgar Enerjisi Yatırımları Devam Ediyor

Petkim'i satın alan Socar & Turcas Grubu, Star Rafineri'nin temellerini atarken, bölgede rüzgar ve doğal gaz enerji yatırımlarına devam ediliyor.

Sanayi Bölgeleri Hızla Büyüyor

Aliağa, Çiğli, Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerinde bulanan sanayi bölgelerinden gelen yatırım haberleri, Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) krizi atlattığını gösteriyor. 2011 yılının en hızlı büyüyen OSB'lerinden biri olan Tire Organize Sanayi Bölgesi bu yıl yaklaşık olarak 100 milyon dolarlık yatırıma ev sahipliği yaparken, bölgenin önümüzdeki yıl yüzde 3 oranında büyüme göstermesi hedefleniyor.

EmlakJet Haber