Konutta bahara zamlı fiyatlarla gireceğiz!

Konutta 240 aya varan vade ve aylık % 0.75-0.85 faiz bandında süren kampanyalar, 31 Mart’ta sona eriyor. GYODER Başkanı Torun uyarıyor: “Sonrasında kur artışını yansıtmak zorundayız. Maliyetler yükseliyor. Fiyatlar artmak zorunda”

1 Şubat’ta Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), KONUTDER ve Emlak Konut GYO önderliğinde başlatılan 240 ay vadeli ve aylık % 0.75-0.85 faizli kampanyalar, 31 Mart’ta sona eriyor. Sektör, satışların mevsimsel olarak canlanma dönemi olan bahar döneminde ise fiyatların yükseliş trendini izleyeceğini öngörüyor. Maliyetlerin yükselmekte olduğuna dikkati çeken GYODER Başkanı Aziz Torun, “Bu nedenle kampanyayı takiben kur artışlarının da yansımasıyla fiyatlar yükselmek zorunda" dedi.

Fiyat revizesi kampanya döneminde olmayacak

Vadeyi 20 yıla çıkararak alım imkanını artırmaya çalıştıkları bu dönemde vatandaşların konut almak için beklememesi gerektiğini belirten Torun, “Fiyatları Mart sonunda revize etmek zorundayız. Sektör en minimum marjlarla çalışıyor Vadeden dolayı üstüne bir fiyat eklenmiyor. Bizim kampanyamıza katılanların da bunu yapmamaları kaydıyla kampanyaya katılmalarını şart koşuyoruz. Etik olarak böyle yapılması gerektiğini söylüyoruz. Buna rağmen biz o rakamları bilmiyoruz. Tekstilde bir kampanya olduğunda,100 liralık mal 50 liraya düşmüşse, sadece etiketin üzerinde fiyatı yükseltip üzerinden indirim yapılıyordu. Şu anda kurumsal şirketler ve perakende sektörü böyle bir şeye tenezzül etmiyor" açıklamasını yaptı.

Emlakjet Haber

0 Takipçi