Konutta faiz indirim rekabetine Vakıfbank katıldı!

Kamu bankaları arasındaki konut kredisi faizi indirimine Ziraat Bankası, Halkbank ve Şekerbank’tan sonra VakıfBank da katıldı. VakıfBank 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e düşürdü. Banka, 14 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere konut kredisinde faiz oranlarını indiriyor

Başbakan Binali Yıldırım’ın faiz indirimi yapacağını açıkladığı kamu bankaları arasındaki ‘faiz düşürme trendi’, bugün Vakıfbank ile devam ediyor. VakıfBank 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde 10 yıla kadar olan vadelerde aylık faiz oranını yüzde 0,98'e düşürdü . Bankadan yapılan açıklamaya göre, banka 14 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere konut kredisinde faiz oranlarını indiriyor.

Dün 3 banka sırayla indirime gitti

· Ziraat Bankası, 10 yıla kadar vadeli ve 500 bin TL’ye kadar meblağlarda konut kredilerinde aylık faiz oranını % 0,98’e çektiğini açıkladı. Yeni oranlar 11 Mayıs 2018 tarihi itibariyle geçerli olacak. Bu açıklamadan önce Ziraat Bankası’nda konut kredisi faizleri ortalama % 1,23 seviyesindeydi.

· Ziraat’i indirimde Halkbank izledi. Halkbank'ın Hesaplı Evim Konut Kredisi'ne başvuranlar 500 bin TL'ye kadar konut kredilerinde, 120 ay vade imkânıyla aylık yüzde 0,98 faiz imkânından yararlanabilecekler. Halkbank'ın ayrıcalıklı kredisinden yararlananlar herhangi bir tahsis ücreti de ödemeyecekler.

· Şekerbank 60 aya varan vadelerde uygulanacak indirimle Şekerbank, ilk defa konut kredisi kullanacak olan bireylere 500 bin TL’ye kadar olan konut kredisi taleplerinde faiz oranlarını yüzde 0.98’e çekti. Şekerbank’ta indirimli faiz oranları bugünden itibaren geçerli olacak.