Körfez ülkelerinin ‘yakın Londra’sı İstanbul

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından olan ve 8 Eylül’e kadar sürecek Dubai Cityscape Global bugün başladı. Fuarda yer alan firmalardan Sinpaş GYO’nun Genel Müdürü Seba Gacemer, “Körfezden Türkiye’ye gelen gayrimenkul yatırım miktarı son 6 yılda 20 milyar doları geçti. Son dönemde Körfez’den gelen ilgiyi yüksek tutmak gerek. İstanbul, bugün Körfez ülkelerinin ‘yakın Londra’sı” dedi

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarları ndan Dubai Cityscape Global, Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde bugün başladı. 8 Eylül’e kadar sürecek olan Dubai Cityscape Global, Türkiye’den de aralarında Sinpaş GYO, Metal Yapı Konut, Özak GYO, Artaş İnşaat, Emaar, Varyap- Gap İnşaat Ortak Girişimi, Tahincioğlu, Dağ Mühendislik ve Efekta Mimarlık’ın da olduğu pek çok şirketin proje lansmanı ve profesyonel ziyaretine ev sahipliği yapıyor.

Dubai Cityscape 2016’ya, İstanbul, Ankara ve Bursa’da imza attığı projeleriyle katılan Sinpaş GYO, Körfez ülkelerinden ziyaretçilerin beğenisine sunulacak Şişli Bomonti’deki Queen Central Park projesi fuarın ilgi odağı oldu. Körfezden Türkiye’ye gelen gayrimenkul yatırım miktarının son 6 yılda 20 milyar doları geçtiğini ve son dönemde Körfez’den gelen ilgiyi yüksek tutmak gerektiğini kaydeden Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, “Türkiye’nin modernlikle harmanlanmış bir doğu-batı sentezi olmasının yarattığı popülarite ile birçok ülke vatandaşını ev sahibi yaptık. Son dönemde Azerbaycan, İran, Irak, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer Körfez ülkelerinden gelen talebin arttığını gözlemliyoruz. Bu ülkeleri, Avrupa ve Kuzey Afrika takip ediyor. Özellikle Körfez ülkeleri yeni ve güvenli yatırım alanları arıyor. Türkiye, Körfez ülkelerinden gelen vatandaşların kültürel zorlanmalarla karşılaşmadan, keyifle ve güvenle yaşayabilecekleri büyük bir ülke olarak öne çıkıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Körfez ülkelerinin ‘yakın Londra’sı İstanbul

Yabancılar Bursa’daki projemizle de ilgileniyor

Özellikle son 10 yıllık dönemde Körfez ülkeleriyle kültürel yakınlaşmanın, Türkiye’nin yabancı yatırımcılar açısından cazibesini artırdığını vurgulayan Gacemer şöyle devam etti: “İstanbul artık Körfez ülkelerinin yakın Londra’sı oldu. Sadece İstanbul merkezli projeler değil, Bursa’da geliştirdiğimiz projemiz de yabancılardan büyük ilgi görüyor. Körfez ülkeleri, Bursa’nın hem tarihi gücünden, hem de İstanbul’a yakınlığından etkileniyorlar. Türkiye’de İstanbul başta olmak üzere, büyük şehirlerin pek çoğunda, metropol yaşantısının zenginliğini Londra, Paris gibi şehirlerle yarışabilecek şekilde sunabilir durumdayız. Projelerimizi geliştirirken yaşam tarzını iyileştirmek kadar, konutun önemli bir yatırım enstrümanı olduğu gerçeğini de göz ardı etmiyoruz.”

Suudi Arabistan konut piyasasıyla da ilgilendiklerini belirten Gacemer, “Suudi Arabistan gayrimenkul geliştirme konusunda Türkiye ile iyi ilişkiler geliştirmek istiyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde 1 milyon 500 bin konutu piyasaya sürmeyi hedefliyor. Bu hedefi de Sinpaş GYO gibi gayrimenkul geliştirme konusunda büyük başarı kazanan uzman Türk firmalarıyla sağlamak istiyor” dedi.

Queen Central Park, fuarda görücüye çıktı

Bomonti’de yükselen, Türkiye’nin ilk ‘highlife’ temalı projesi Queen Central Park da Sinpaş GYO’nun fuarda tanıtılan projeleri arasında. Şehrin nabzını tutan kültür, sanat, ticaret ve alışveriş merkezlerine, eğitim kurumlarına, sağlık kuruluşlarına, Avrupa’nın en büyük kongre oteli Hilton’a yürüme mesafesinde yer alan proje, geniş terasları ve balkonları, açılabilir camları ile diğer rezidanslardan farklı olmakla birlikte ihtiyaca göre şekillendirilebilir modüler daire yapısı sayesinde kalabalık ailelerin de gözdesi olmaya aday. Kendine ait 10 bin metrekarelik şehir parkı, 48. katındaki panoramik İstanbul manzaralı lounge alanı ile benzersiz bir yaşam alanı sunarken, avantajlı yatırım fırsatı da sağlıyor. Lanse edildiği günden bu yana yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından ilgi gören proje, Eylül 2018’de teslim edilecek.

Emlakjet Haber