Lüks otel devi Banyan Tree, Nef Bodrum’la Türkiye’de

Türkiye’ye yatırım yapması beklenen dünyanın sayılı resort’larından Banyan Tree, Nef ortaklığıyla Avrupa’daki ilk otelini Bodrum’da açacak. Nef’in Bodrum’daki karma projesine yapılacak yatırım, turizm yatırımlarının geçen yıla göre yaklaşık % 50 düştüğü tahmin edilen bir dönemde Türkiye’ye yatırımı özendirici olmasından dolayı önemli...

Singapur menşeli dünyanın önde gelen resort’larından biri olan Banyan Tree, Nef ’in İstanbul dışındaki ilk projesi Nef Bodrum ’da Avrupa’daki ilk ve tek oteli Banyan Tree Bodrum’u açmaya hazırlanıyor. Asya, Amerika, Afrika ve Ortadoğu’da 28 ülkede, 40’dan fazla otel ve tatil köyü ile hizmet veren Banyan Tree, dünyada lüks ve konforlu konaklamanın adresi olarak gösteriliyor ve dünyanın en yüksek oda fiyatlı ilk 5 resort otel zinciri arasında yer alıyor. Banyan Tree; Phuket, Maldivler, Seyşeller, Bali gibi önemli destinasyonlardaki otel ve tatil köylerinin yanı sıra; 66 SPA merkezi, 80 mağaza ve 3 golf sahasıyla ile dünyanın önde gelen premium resort, hotel, konut ve SPA işleticisi ve geliştiricisi konumunda yer alıyor. Uzun süredir Türkiye’ye gelmesi beklenen zincir, Bodrum’da 70 yatak kapasitesi ve 2 bin metrekarelik Banyan Tree özel SPA konsepti ile hizmet verecek.

Sektör için önemli bir motivasyon

İşbirliğinin turizm sektörünün içinde bulunduğu dönemde önemli bir motivasyon sağlayacağını söyleyen Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, Banyan Tree’nin bu yatırımının Türkiye’deki güven ortamına da işaret ettiğini belirtti. Timur, “Turizm yatırımlarının geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 50 oranında düştüğü tahmin ediliyor. Azalan turizm yatırımları, işsizlik oranını da önemli ölçüde etkiliyor. Pek çok yatırımın ertelendiği bu dönemde, böyle önemli bir işbirliğine imza atarak gerek turizm sektörüne gerekse Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıdan mutluyuz” diye konuştu.

Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından biri olduğuna değinen Banyan Tree İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maximilian Lennkh şöyle devam etti: "Banyan Tree Bodrum Avrupa’daki ilk Banyan Tree olma özelliği taşıyor. Nef ve Banyan Tree’ın doğadan ilham aldığımız lüks anlayışı, ekolojik ve kültürel hassasiyete özen gösteren felsefesi aynı zeminde buluşuyor. Muhteşem bir destinasyon olacak Bodrum projesinin ardından, Avrupa’da yatırımlarımıza devam edeceğiz. Nef’in marka konumlandırması, felsefesi ve yaptığı projeler, Avrupa’daki ilke otelimiz için Nef Bodrum’u seçmemizde oldukça etkili oldu.”

Zincirin aldığı ödül sayısı 1.600’ü aşıyor

Kurulduğu 1994 yılından bu yana; “En İyi Resort Otel”, “En İyi Spa İşletmecisi”, “En İyi Restoran” gibi 1,600’ün üzerinde uluslararası ödül kazanan Banyan Tree, dünyadaki lüks tatil destinasyonlarında yer alan en ünlü SPA'ları yönetiyor. Bu SPA'lar Banyan Tree Spa Akademisi tarafından oluşturulan sıkı müfredat tarafından eğitilmiş profesyonel eğitimli terapistler tarafından sunulan vücut ve cilt bakımlarındaki çeşitliliğin yanı sıra kullanılan malzemelerin doğallığı ve su bazlı güzellik ve bakımlar için tasarlanmış olan özel ‘rainforest’ konsepti ile farklılaşıyor.

Nef Bodrum’un lansmanı 2017 yazında

14'ü özel havuzlu SPA süit’i olmak üzere, 40 oda ve 30 markalı suit’ten oluşan 70 anahtar ve 130 yatak kapasitesine sahip olacak Banyan Tree Bodrum, özel cilt ve vücut bakım odalarında sunacağı bakımlar, Beach SPA'sı, Rainforest konsepti ve Türk Hamamı ile hizmet verecek. Banyan Tree Bodrum'un biri deniz kenarında A La Carte olmak üzere, 2 restoranı, özel lounge ve kütüphanesi, gün batımı manzaralı barı hem otel müşterilerine hem de Nef Bodrum ev sahiplerine hitap edecek.

İçerisinde Banyan Tree’nin bulunacağı ve 460 metre uzunluğunda bir sahile ve iki özel koya sahip, üç tarafı denizlerle çevrili 110 dönümlük saklı bir burunda yer alan Nef Bodrum’un lansmanı ise 2017 yazında gerçekleştirilecek. 2000 metrekare özel bir kumsala sahip olacak projede lansman öncesi satış ve tanıtım çalışmaları Nef’in Bodrum ve İstanbul’daki tanıtım ofislerinde devam ediyor.

Emlakjet Haber