Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu 1 ay içinde açılacak!

Anadolu Yakası’nda ulaşımı kolaylaştıracak, bölgenin iç kesimlerini sahile bağlayacak ve Türkiye’nin sürücüsüz ilk metrosu olma özelliği taşıyan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu 1 ay içinde açılıyor. 20 kilometrelik ve 16 durağa sahip olacak hat, trafiğe göre saatler sürebilecek bir mesafeyi 27 dakikaya indiriyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun en geç 1 ay içinde açılacağını müjdeledi. Sürücüsüz ilk metro olması sebebiyle deneme sürüşlerinin uzun süredir devam ettiğini ancak kısa süre önce tamamlandığını belirten Uysal, sertifikanın da bu hafta içinde alınacağı bilgisini verdi.

Mesafeyi 27 dakikaya indiriyor

Anadolu Yakası’ndaki ana ulaşım ağının önemli bir aksı boyunca uzanan Üsküdar-Ümraniye- Çekmeköy metrosunun deneme sürüşlerine bu yılın Nisan ayında başlanmıştı. Metro, Üsküdar’ı Çekmeköy’e bağlayarak trafiğin yoğun olduğu zamanlarda saatler sürebilecek bir mesafeyi 27 dakikaya indiriyor. 16 durağıyla 20 kilometrelik bir hatta sahip metronun çalışmaları ayrıca bir depo sahası ve depoya bağlanan 2.750 metrelik bir tüneli de kapsıyor. Metroda toplamda 126 vagon hizmet verecek. Hattın bir diğer özelliği de, Türkiye’nin sürücüsüz çalışan ilk metro hattı olması. Bu sebeple güvenliğin sağlanması için ekstra cam korumalı, “peron kapı” sistemi kullanılacak.

Marmaray’a entegre edilecek

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun durak isimleri şu şekilde: Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade , Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe . Üsküdar’daki Marmaray’a entegre edilecek metro kullanıma açıldığında Anadolu Yakası’nın iç kesimlerinden Avrupa Yakası’na geçiş çok daha rahat olacak.

Pek çok metro hattının kesişiminde

Metro Üsküdar ve Çekmeköy’ü bağlamanın yanı sıra, diğer toplu taşıma alternatifleriyle de entegre edilecek. Metronun Altunizade İstasyonu, metrobüs hattına bağlanacak. Aynı istasyona bir de teleferik yapılması planlanıyor. Çarşı İstasyonu, çalışmalarına bu yıl başlanan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrosuna, Dudullu İstasyonu ise 2019’da hizmete açılacak Dudullu-Bostancı metro hattına bağlanacak. Çekmeköy İstasyonu ise daha sonra Sultanbeyli’ye kadar uzatılacak.

Emlakjet Haber

0 Takipçi