Evde Kış Dekorasyonu İçin Fikirler

Kış ayları gelip çattığında evlerimize de kış havasını sıcak bir şekilde getirmenin pek çok yolu vardır. Kışın yılbaşı dekorasyonu ile başlayan kış dekorasyonu fikirleri yanında pek çok büyük-küçük dekorasyon fikriyle evinizde muhteşem bir ambiyans estirebilirsiniz.

Evde Kış Dekorasyon Önerileri

Evlerimiz en çok vakit geçirdiğimiz yaşam alanlarımızdır. Bu nedenle mevsime uyumlu olarak çeşitli değişiklikler yapmamız evlerimizde daha keyifli vakit geçirmemizi ve enerjimizi yükselten durumlardır. Siz de eviniz için kış dekorasyon önerileri araştırıyorsanız aşağıda kış dekorasyonu konusunda sizlere fikir verebilecek birkaç başlığı derledik.

Çam kozalaklarına evinizde yer açın

Çam kozalakları kış dekorasyonlarının vazgeçilmezleridir. Topladığınız kozalakları dilediğiniz şekilde boyayabilir, bir kase içinde mum eşliğinde kombinleyebilirsiniz. Öte yandan çam kozalakları ile kapı girişlerinizi de süsleyerek kış konsepti oluşturabilirsiniz.

İplik çeşitleriyle farklı konseptler oluşturun

Kış aylarında yün ipliklerle yapılan çok çeşitli dekorasyon fikirleri mevcuttur. İpliklerden yün yastık kılıfları örme, makrome ile duvar süsleri yapma, kanepeleri tv battaniyesi ile dekore etme, sepetleri yün iplikler ile doldurma gibi çeşitli fikirler geliştirmek mümkündür. Öte yandan ipliklerden çelenk hazırlayarak kapı girişlerini süslemek de kış konseptine yakışan kendin yap fikirlerden biridir.

Daha detaylı bilgi için “Evde Yapılabilecek 10 Diy Fikri” yazımızı okuyabilirsiniz.

Kış konseptine yakışan renk tonları kullanın

Evinizde kış havası estirmek isterseniz renkleri sonbahar, kış renklerine çevirmek akıllıca olabilir. Bunu mümkünse duvar boyasını değiştirmek ya da duvar kağıdı yaparak gerçekleştirebilirsiniz. O kadar zamanınız yoksa yastıklar, dekoratif objeler ile de renk tonlarında kış havası estirebilirsiniz.

Yaz objelerini kışa çevirin

Canlı, yazlık vazoları daha sakin vazolarla değiştirin. Sıcak tonlar kullanılan objeler evinizde kış havası estirebilir. Bunlar; kahverengi, yeşil, hardal, krem gibi renklerdir.

Salonunuzu şömineyle ısıtın

Salonunuza kışı getirmek için şömine hem dekorasyon açısından hem de ısınma aracı açısından oldukça iyi bir yoldur. Özellikle son yılların moda şömineleri yaşam alanlarına farklı bir ambiyans katmaktadır. Siz de şömine alanı oluşturarak yaşam alanınıza kış konseptini getirebilirsiniz.

Ekose detaylara ağırlık verin

Ekoseli kumaş detayları kış aylarıyla yakışan cinstendir. Ekoseli battaniye, ekoseli koltuk örtüsü ya da yastık kılıfları evde kış dekorasyonu fikirleri açısından oldukça ideal seçimlerdir.

Sıcak tonlar kullanın

Güneşli tonlar ve koyu ahşap kaplamalarla özlediğiniz kış sıcaklığını elde edebilirsiniz. Salonunuza ister vurgulu bir duvar boyası, ister bir battaniye isterseniz de kış konseptine yakın tonlu objeler ile bunu yapabilirsiniz.

Yatak odanızı kışa hazırlayın

Sadece salonda değil yatak odalarında da kış konsepti oluşturmak önemlidir. Özellikle yatak örtünüzü kışa uygun dokularla değiştirmek, nevresim takımlarınızda sıcak tonlarla kış havası estirmek, öte yandan dekoratif yastıklarla yatak odanızda kış konsepti oluşturmak mümkündür.

Yaşam alanlarınızda ufak kış dokunuşları yapın

Evde kış dekorasyonu sadece salon ya da yatak odasında değil mutfak, çocuk odası, oturma odası, çalışma odası, balkon gibi çeşitli alanlarda da kış konsepti oluşturabilirsiniz. Dilerseniz sizler için hazırladığımız “Balkon dekorasyon fikirleri” yazımızı okuyabilirsiniz.

0 Takipçi