Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul’a neler getirecek?

Karayolları Genel Müdürlüğü, Kuzey Marmara Otoyolu’nun yıl içinde kısmi olarak ulaşıma açılacağını açıkladı. Projenin Kınalı-Odayeri ve Kurtköy-Akyazı bölümünde çalışmalar sürüyor. Otoyolun 125 kilometrelik kısmı bu sene, kalanı ise 2019’da tamamlanacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devamı niteliğindeki proje, Mahmutbey ve şehir içinde yoğunluğa neden olan ağır araçlar ve transit geçişleri almasıyla trafiği rahatlatacak

Karayolları Genel Müdürlüğü, 2018 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. 2018 yılında 202 kilometre otoyol, 615 kilometre bölünmüş yol, 630 kilometre tek platformlu yol yapılması hedefleniyor. Ayrıca bu yıl 38 kilometre uzunluğunda 91 köprü ve 47 kilometrelik 23 tünel için çalışmalarda sona gelinecek. Yıl içinde 365 kilometrelik otoyolun ihale sürecinin de tamamlanması planlanırken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan bilgiye göre kurumun bu yılki başlangıç ödeneği 11 milyar TL.

Kuzey Marmara Otoyolu ne getirecek?

Mega proje lerden Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kınalı-Odayeri ve Kurtköy-Akyazı bölümünde çalışmalar sürüyor. Otoyolun 125 kilometrelik kısmının bu sene, kalanı ise 2019’da tamamlanmasıyla ulaşıma açılması planlanıyor. İstanbul 'un trafik yükünü önemli ölçüde rahatlatması beklenen Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Anadolu ve Avrupa devamı niteliğinde. İlk etabının 29 Ekim’de açılacağı proje, TEM ve D-100 bağlantılı yollarında trafiği rahatlatacak ve yüksek tonajlı büyük araçlar şehir içi trafiğinden çekilecek. Proje, Marmara Bölgesi'ni Ege ve İç Anadolu Bölgesi'ne otoyol ağıyla bağlayacak. Edirne- Kınalı-İstanbul- Ankara Otoyolu ile İstanbul- İzmir Otoyolu'nu birleştiren projede anayol, bağlantı yolları ve kavşak kollarıyla beraber 428 kilometrelik yol inşaatı yapılacak.

Proje, işte bu yolları birbirine bağlayacak

• Proje, 2016'da trafiğe açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devamı niteliğinde. Mahmutbey ve şehir içinde yoğunluğa neden olan ağır araçlar ve transit geçişler yeni otoyol üzerinden sağlanacak.

• Silivri'ye bağlı Kınalı ile Eyüp Kemerburgaz’a bağlı Odayeri arasında 70 kilometre anayol, 10 kilometre bağlantı yolu ve 90 kilometre kavşak kolları olmak üzere toplam 170 kilometre yol inşa edilecek.

• Projede yer alan 15 kavşak sayesinde İstanbul'da Silivri, Çatalca ve Habipler-Hasdal bölgesi gibi yerleşim alanları otoyolla bağlanacak.

• Kurtköy-Akyazı Otoyolu Projesi, Gebze civarında Gebze- Orhangazi-İzmir Otoyolu'na entegre edilecek. Kocaeli kent merkezi yakınlarında mevcut TEM Otoyolu'na bağlantı sağlanacak.

• Kurtköy-Akyazı Projesi kapsamında 122 kilometre anayol, 48 kilometre bağlantı yolu ve 88 kilometre kavşak kolları olmak üzere 258 kilometre yol inşa edilecek. Otoyol 2x4 şeritli ve yüksek standartlı olacak. Projede toplam 29 kavşak yer alıyor.

Gebze-Organgazi-İzmir Otoyolu için çalışmalar sürüyor

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre, bu sene Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi dahilinde ise 50 kilometrelik Kemalpaşa Kavşağı-Saruhanlı Kavşağı kesimi ile 27 kilometrelik Balıkesir Batı Kavşağı-Balıkesir Kuzey Kavşağı kesimi trafiğe açılacak. İzmir-İstanbul arasında karayolu ulaşımını 3,5 saate indirecek otoyol projesinin tamamı, 2019’da hizmete girecek.

Ankara otoyolları bu sene ihaleye çıkıyor

Ankara-Samsun Otoyol Projesi kapsamındaki Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ve Kırıkkale Çevreyolu kesiminin ihalesi bu sene Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak. Ayrıca Mersin-Erdemli-Taşucu ile Aydın-Denizli otoyollarının ihalelerinin de bu sene tamamlanması hedefleniyor.

Emlakjet Haber

0 Takipçi