Artık üretilen 100 konuttan 35’i markalı!

Gayrimenkulde markalı konut projeleri ‘deprem güvenlikli’ olması, imkanları ve yatırım değeri ile bugün gözde. Türkiye’de yılda 600 binden fazla konut üretilirken bu yeni konutların % 35’inin markalı olduğu dikkat çekiyor. İstanbul’daki mevcut stoğun ise % 11’i markalı konutlardan oluşuyor. Hem ekonomik hem de sosyal avantajlar sunan markalı konutların yakın gelecekte küçük şehirlerde de yaygınlaşması bekleniyor

Alıcılara geniş sosyal imkanlar, güvenlik ve ürün kalitesi sunan markalı emlak projeleri, bugün piyasada önemli bir paya sahip olmaya başladı. Markalı konut geliştiren firmaların tüketicinin işini kolaylaştırdığına dikkat çeken ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, bu tip gayrimenkullerin ikinci el satışta değer kaybının da daha az olduğuna dikkat çekti.

Markalı konut oranı kentsel dönüşümle artacak

Bugün Türkiye’de her yıl 600 bin- 650 bin adet yeni konut üretildiğini, bunların % 35’inin ise markalı konut kapsamında değerlendirildiğini belirten Atalay, İstanbul ’da ise mevcut konut stoğunda markalı projelerin payının % 11’e ulaştığına dikkat çekti. Kentsel dönüşüm ve şehirleşmeye olan yoğun talep ile bu payın artmasını tahmin ettiklerini ifade eden Atalay, “İstanbul genelinde 5,3 milyon konut bulunuyor. Bu rakamın 560 bin adedi markalı konut projelerinden oluşuyor. Bu projelerin bir kısmının inşaatı halen devam etmekte. İstanbul’un yanı sıra diğer büyük şehirlerde de inşası devam eden birçok markalı gayrimenkul projesi görüyoruz” dedi.

Artık üretilen 100 konuttan 35’i markalı!

Markalı konutlar daha hızlı ve kârlı satılıyor

Markalı konut projeler inin büyük şehirlerden sonra küçük şehirlerde de yaygınlaşması gerektiğini söyleyen Atalay, böyle bir yayılma trendi beklediklerini de belirtti. Atalay, “Gerek oturum amaçlı gerekse yatırım amaçlı alınan markalı gayrimenkullerin sağladığı sosyal ve ekonomik avantajlar sebebiyle markasız gayrimenkulden daha hızlı ve daha kârlı satıldığını görüyoruz” diyerek markalı konut projelerinin sağladığı avantaja dikkat çekti.

Markalı konutta ‘çok bilinen’e aldanmamalı, kalite sorgulanmalı

Tanıtım ve pazarlama stratejileriyle bilinirliğini artıran, finansal yapısı güçlü inşaat şirketlerinin olduğunu belirten Atalay, markalı konut yatırımında bunun tek kriter olmaması gerektiğini vurguladı. Markalı konut ile bilinirliği yüksek bir inşaat şirketi arasında kavramsal farklar olduğuna dikkat çeken Atalay, sözlerini “Bu farkların başında sürdürülebilir inşaat ve işletme kalitesi, kriterlere uygun teknik şartnameler, yapım standartları ve satış sonrası müşteri ilişkileri ile müşteri hizmetleri geliyor” diyerek noktaladı.

0 Takipçi