Konut Kredisi Faiz Oranlarında Son Durum Nedir?

Konut kredisi ile ev alacaklar için faiz oranları güncellenmeye devam ediyor. Ev alacaklara kolaylık olması ve gayrimenkul sektörünü hareketlendirmek için hükümet yeni düzenleme yollarına gidiyor. Bankalar da faiz oranlarını düşürerek çeşitli kampanyalar düzenliyor.

Aralık ayı son güncellemelere göre en düşük konut kredisi faiz oranı listesinin başında 1,89 ile ING Bank bulunuyor. Eski faiz oranları daha önce en düşük yüzde 2, en yüksek ise yüzde 3.10 seviyesinde seyrediyordu. Bu durum da konut alacakları bir hayli zorluyordu ve inşaat firmaları da satışların düştüğünden şikayet ediyordu. Hükümetten de yeni ev alacak vatandaşlara bir müjde geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Meclis’e sunulan torba yasası kabul edilirse 2019 yılında ev sahibi olacaklara 25 bin TL lik devlet desteği verileceğini açıkladı. Bu da konut kredisi ile yeni ev satın alma planı olanlara yeni bir fırsat ışığı oldu.

Aralık Ayına Ait Konut Kredisi Faiz Oranları

Öyleyse yeni bir ev sahibi olma hayaliniz varsa son güncellemeye göre Aralık Ayı konut kredisi faiz oranları 2018 listesine bir göz atalım;

Yüzde 1,89 ile en düşük faiz oranı ile ING Bank oldu. Bunu takiben ise Yüzde 1,92 ile ICBC Bank oldu. Listenin devamı ise şöyle geliyor;

· Yüzde 2,28 faiz oranıyla Garanti Bankası

· Yüzde 1,98 faiz oranıyla Ziraat Bankası

· Yüzde 2,09 faiz oranıyla Halkbank ve Vakıfbank

· Yüzde 2,90 faiz oranıyla Odeabank

· Yüzde 2,99 faiz oranıyla Denizbank

· Yüzde 1,94 faiz oranıyla Kuveyt Türk

· Yüzde 2,33 faiz oranıyla Yapı Kredi

· Yüzde 2,30 faiz oranıyla İş Bankası

· Yüzde 2,35 faiz oranıyla Akbank

· Yüzde 2,42 faiz oranıyla QNB Finansbank

· Yüzde 1,97 faiz oranıyla Şeker Finans

· Yüzde 2,50 faiz oranıyla Alternatif Bank

· Yüzde 2,58 faiz oranıyla TEB

· Yüzde 2,74 faiz oranıyla Şekerbank

· Yüzde 2,75 faiz oranıyla Burgan Bank

· Yüzde 2,99 faiz oranıyla HSBC Bank

· Yüzde 2,99 faiz oranıyla Anadolu Bank

Konut kredisini kimler kullanabilir?

Peki krediyle konut almaya karar verdiyseniz akıllara gelecek bir diğer soru da bana kredi çıkar mı? sorusu oluyor. Konut kredisi en uygun olan bankaya karar verdiyseniz şimdi de gereken şartlara biz göz atalım;

· 18 yaşını doldurmuş olmak: Aranılan şartlardan biri reşit olmanız. Ayrıca yaş sınırı da mevcut. 65 yaş ve üzeri olanlara bankalar ev kredisi vermiyor.

· Aylık gelir belgesi: En önemli şartlardan bir diğeri de bankaların SGK dökümü ve maaş bordrosu istemesi. Eğer ücretli çalışan değilseniz esnaf ya da ticaretle uğraştığınızı kanıtlayan belgeleri bankaya sunmanız gerekiyor.

· Aylık taksit sınırı: Bankaların aradığı bir diğer şart ise kredi taksit tutarının aylık gelirinizin yüzde 60’ını aşmaması.

· Kara listede olmamak: Bankalar kredi notunuza bakıyor. Eğer kara listeye girmiş ve kredi notunuz düşükse banka, kredi başvurunuzu red edebilir.

· Peşinat zorunluluğu: Konut alırken talep ettiğiniz meblaya göre belirli bir peşinat ödemeniz gerekiyor. Ancak bankaların sunduğu bazı paketlerde peşinatsız konut kredisi alma seçenekleri de bulunuyor. Bunun gerçekleşmesi için bankalar başka bir taşınmanızı ipotek etmenizi istiyor.

Sizin için en uygun konut kredisi faiz oranları ve şartlarını tespit ederek hayalinizdeki eve hemen kavuşabilirsiniz. Lokasyon ve fiyat bazlı sitemizden konut projelerini inceleyip, projeler hakkında fikir sahibi olarak hayalinizdeki eve hemen kavuşabilirsiniz.

0 Takipçi