Kuzey Marmara Otoyolu’nun ilk etabı 29 Ekim’de açılıyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 2 yakadaki devamı olan Kuzey Marmara Otoyolu’nun 1. etabı'nın 3. Havalimanı’nın açılacağı 29 Ekim’de hizmete alınması planlanıyor. Proje tamamlandığında yüksek tonajlı büyük araçların şehir içi trafiğinden çekilerek TEM ve D-100 bağlantı yollarında yaşanan trafik yoğunluğunun rahatlaması bekleniyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Anadolu ve Avrupa yakalarındaki devamı olan Kuzey Marmara Otoyolu projesinin ilk etabı 29 Ekim’de hizmete giriyor. Geçtiğimiz günlerde 2 kıtayı birleştiren bu otoyolun inşaat çalışmalarında son durum havadan görüntülendi. Projenin 3. Havalimanı bağlantısı yakınından geçen kısmının bittiği dikkat çekti. Havalimanının açılacağı 29 Ekim tarifinde, Kuzey Marmara Otoyolu’nun bu bölümünün de kullanılmaya başlanması bekleniyor.

1. etap 83 kilometre uzunlukta

Otoyolun 3. Havalimanı’ndan Kınalı’ya uzanan kısmında ise çalışmalar devam ediyor. Görüntülerde İhsaniye Viyadüğü için yapım çalışmalarının sürdüğü görülüyor. Görüntülerde ayrıca yolun Çatalca ’da geçeceği güzergah belli oluyor. 29 Ekim’de açılması beklenen 1. etap Kınalı’dan Yassıören’e uzanıyor. 1. etapta 2 tünel, 4 viyadük, 13 köprü, 21 altgeçit, 13 üstgeçit, 53 menfez ve 5 kavşak bulunuyor. Etap, toplam 83 kilometre uzunlukta.

Mahmutbey’de trafik rahatlayacak

Diğer yandan inşaat henüz tamamlanmadığı için Mahmutbey’de uzun araç kuyrukları oluşuyor. Kuzey Marmara Otoyolu ’nun hizmete açılmasıyla bu bölgede de dahil olmak üzere TEM ve D-100 bağlantı yollarında yaşanan trafik yoğunluğunu rahatlatması bekleniyor. Ayrıca otoyol projesiyle yüksek tonajlı büyük araçlar şehir içi trafiğinden çekilecek.

Marmara, Ege ve İç Anadolu’ya bağlanıyor

Ayrıca proje tamamlandığında, Marmara Bölgesi’ni Ege ve İç Anadolu bölgelerine bağlıyor olacak. Edirne-Kınalı-İstanbul-Ankara Otoyolu ile İstanbul-İzmir Otoyolu’nu birleştiren projede anayol, bağlantı yolları ve kavşak yolları inşa edilecek. Toplam yol inşaatı 428 kilometreyi bulacak.

0 Takipçi