Depremden en çok etkilenecek 5 ilçe!

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'un verdiği bilgiye göre, İstanbul'da depremden en çok etkilenecek 5 ilçe, Aksaray'dan Zeytinburnu'na kadar olan hat, Bakırköy, Küçükçekmece, Avcılar ve Büyükçekmece. Bu bölgelerde kentsel dönüşümün hızına ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Ersoy, özellikle de ilçelerin zeminlerine uygun inşaatların gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, İstanbul Avrupa Yakası'nın kıyı ilçelerinin depremden yüksek düzeyde etkileneceğini söyleyerek, İstanbul'da depremden en çok yara alacak 5 ilçeyi ' Aksaray 'dan Zeytinburnu 'na kadar olan hat, Bakırköy , Küçükçekmece , Avcılar ve Büyükçekmece' olarak açıkladı. Bu bölgelerde kentsel dönüşümün hızına ağırlık verilmesi gerektiğini ve özellikle de ilçelerin zeminlerine uygun inşaatların gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Ersoy, "Maalesef, sağlam kayalar üzerine dahi inşaat yapmasını bilmiyoruz" dedi.

Zemin özelliklerine göre inşaat yapılması şart

Türkiye'deki bina yapım tekniklerini eleştiren ve kentsel dönüşüm hamlesinin tehlikeli ilçelerde hızlandırılmasını beklediğini ifade eden Prof. Ersoy, "Kadıköy'den yaptığınız binayı Avcılar'da inşa edemezsiniz. Avcılar'dakini de Şişli'ye yapamazsınız. Zemin özellikleri birbirinden farklıdır" ifadelerini kullandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem ve Afet Komisyonu tarafından hazırlanan 31 sayfalık Deprem Raporu'na göre ise olası bir İstanbul depreminde kentteki binaların yüzde 10 ya da 15'nin kasar göreceği bilgisine de yer veriliyor. Rapora göre tahmin can kaybı ise 15-30 bin olarak saptanıyor.


Depremden en çok etkilenecek 5 ilçe!

Emlak sektöründe gündemi takip edebileceğiniz, hayalinizdeki evi tek adımda bulabileceğiniz yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet uygulamasını indirin .






0 Takipçi