Tapu Randevusu Nasıl Alınır?

Tapu üzerine yapılacak gayrimenkul alım, satım gibi işlemler Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde gerçekleştiriliyor. Tapu Kadastro Merkezlerine gitmeden önce kişilerin randevu almaları gerekiyor. Tapu Randevusu Nasıl Alınır? sorusunun detaylı cevabına yazımızda ulaşabilirsiniz.

Tapu üzerine yapılacak gayrimenkul alım, satım gibi işlemler Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde gerçekleştiriliyor. Tapu Kadastro Merkezlerine gitmeden önce kişilerin randevu almaları gerekiyor. Tapu Randevusu Nasıl Alınır? sorusunun detaylı cevabına yazımızda ulaşabilirsiniz.

Gayrimenkul alım, satım işlemleri için tarafların Tapu Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Tapu dairesinde yapılacak işlemleri gerçekleştirmek için öncelikle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinden randevu almak gerekiyor. Aksi takdirde randevusuz işlemler gerçekleşmiyor. Randevuları hak sahibi tarafından alınması gerektiği unutulmamalıdır. Randevu işlemlerini internetten ya da telefon hattı üzerinden yapmak mümkün.

● Telefonla randevu almak için 181 nolu hattı arayabilirsiniz. Alo 181 üzerinden çağrı merkezlerinin yoğunluğuna bağlı olarak randevu alabilirsiniz. Çağrı merkezlerinin yoğun olması durumunda İnternet sistemi üzerinden randevu almak daha kolay olacaktır.

İnternetten Tapu randevusu https://randevu.tkgm.gov.tr/ adresi üzerinden online olarak gerçekleştiriliyor. Bu internet sitesi TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi internet adresidir.

Çevrimiçi Tapu Randevusu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tapu randevusu alma işlemlerini çevrimiçi olarak gerçekleştirildiğinde dikkat edilmesi gereken bazı durumlar söz konusudur.

- İnternet üzerinden randevu alırken, sistemdeki uygun tarih ve saat aralıklarındaki boş zamanlara göre alınacağı unutulmamalıdır.

- İşlemler T.C. Kimlik numarası ile gerçekleştirilir.

- Kontenjan durumuna göre aynı gün alınamayan randevular için diğer günlerdeki seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

- Yalnızca gayrimenkul ya da taşınmazların kayıtlı olduğu Tapu Müdürlüklerinden değil, farklı müdürlüklerden de randevu alma hakkınız bulunmaktadır.

- Bir yıl içerisinde 5 kez randevuya gidilmemesi halinde başka randevu almanız mümkün olmayacaktır.

- Aynı gün içerisinde yalnızca bir kez randevu alınabilir.

e-Randevu Sisteminden Tapu Randevusu Nasıl Alınır?

Çevrimiçi şekilde tapu randevusu alma işlemi gerçekleştirecek iseniz aşağıdaki adımları takip ederek randevu alabilirsiniz.

- Tapu ve Kadastro Müdürlüğü çevrimiçi randevu alma sitesine girdikten sonra “Randevu Al” butonuna tıkanır.

- Randevu almak için karşınıza gelen “Kimlik Doğrulama” ekranı üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve istenilen bilgiler girilir.

- İletişim bilgileri ekranı doldurulur.

- Tapu işleminin gerçekleşeceği Müdürlük seçilir.

- Yapılacak olan işlem seçilir.

- Uygun ve istenilen “Randevu Tarihi” seçimi yapılır.

- Tüm seçenekler doğru olduğundan emin olduktan sonra “Randevu Onayı” yapılır.

Tüm bu işlemlerin yapılması için 30 dakika süre veriliyor. Süre sonunda randevu onayına tıklanmazsa işlemlerin tekrar baştan yapılması gerekiyor.

Tapu Randevusu İptali

Aynı yıl içerisinde 5 kez randevusuna gitmeyen kişilerin bir daha randevu alması engelleniyor. Engellenmemek hem de başka insanların daha kolay randevu alabilmeleri için randevuya gidemeyecek kişilerin randevularını iptal etmeleri gerekmektedir. Sadece gidemeyecek olanların değil, randevuya geç kalınması durumunda da iptal gerçekleştirilebilir. Tapu randevusu iptali için randevu alınan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün http://randevu.tkgm.gov.tr adresine giriş yapılır. “Randevu İptal” seçeneği üzerinden gerekli bilgiler girildikten sonra iptal gerçekleştirilir. Ya da ALO 181 hattı üzerinden de randevu iptal edilebilir.

Bu ve bunun gibi birbirinden farklı onlarca içeriği blog sayfamızda okuyabilirsiniz.

0 Takipçi